sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Repovesiseikkailu 2018

Elokuussa 2018 joukko Vesisamoilijoita ajoivat kajakkitrailerin Repoveden Kansallispuistoon, Lapinsalmelle. Käynnistymässä oli Repovesiseikkailu: melontaa, patikoimista ja kalliolaskeutuminen Olhavan vuorelta, yhdestä Suomen korkeimmalta ja jylhimmältä kalliolta. Mukana oli kaikkiaan 12 urheaa seikkailijaa. Uskaltaisivatko kaikki laskeutua köyttä pitkin 45 metriä lähes pystysuoraa kallioseinämää?

Retkikamat ja köydet pakattiin kajakkeihin ja melottiin Karhulahdelle, jossa kota oli meille varattuna. Leiri pystyyn, illallista ja nukkumaan. Osa yöpyi sisällä kodassa, osalla oli oma majoite pystytettynä pihamaalle tai puiden väliin.

Lähellä Karhulahtea sijaitsee tämä ulkoneva kallioseinämä, jota joukolla ihmeteltiin.
Aamulla heräiltiin ja jännittyneen tunnelman vallitessa käveltiin kilometrin päähän Olhavanvuorelle. Ensin Olhavaa ihailtiin alhaalta käsin ja käytiin läpi laskeutumiseen liittyviä asioita. Yksi retkikunnastamme souti veneellä "laatalle", pienelle saarelle, tehtävään ottaa vastaan laskeutujat. Nimittäin pelkkä kallioseinämää pitkin käveleminen ei riittänyt, vaan lopuksi piti ponkaista itsensä saarelle noin metrin kuilun yli, ellei halunnut suoraan järveen laskeutua! Laskeutuminen tapahtui niin, että laskeutuja sääteli itse vauhtiaan ja toinen turvaköysi varmisti menoa. Retken vetäjällä Senjalla oli hyppysissään kokemusta kyseisestä aktiviteetista ja Olhavasta, ja vakuutteli homman olevan turvallista. Epäilijöitä taisi silti riittää, kun kallion pulteissa kiinni olevia härpäkkeitä tutkittiin ja varmisteltiin, että onhan köydet kiinni valjaissa. Laskeutuminen onkin ennen kaikkea luottamista varmistajaan ja köysiin.

Olhavanvuori ja Olhavanlampi, jossa kaakkureitakin asustaa
45 metriä laskeuduttavaa! Paikalla oli myös kiipeilijöitä ylöspäin pyrkimässä.
Lopulta jokainen laskeutui! Oli siinä kokemusta kerrassaan. Suurin osa ensikertalaisia. Vapautuneen ja haltioituneen tunnelman vallitessa marssittiin takaisin leiriin syömään ja valmistelemaan päivän melontaa. Tarkoituksena oli meloa Kuutinlahdelle, kantaa kajakit kannaksen yli vanhan tukinuittorännin viertä Tervajärvelle, meloa Lojukoskelle, kävellä Hauklammenvuorelle ja Kirnuhuokoa katsomaan ja sitten palata samoja jälkiä Karhulahden leiriin. Auringonlaskua mentäisi katsomaan Mustavuoren näkötorniin.

Sen verran kierrokseen meni aikaa, että auringonlaskua katseltiinkin kajakeista käsin. Se ei lopulta haitannut yhtään, kun punaisena hehkuvat pilvet taivaanrannassa heijastivat loistonsa järvenpinnasta suoraan edestäsi. Näinhän se olikin parasta!

Matkalla Kirnuhuolle pidettiin hauska kuvaustuokio
Hauklammenvuori ja seurueemme "apina" toteuttamassa itseään
Loppumatkan tunnelmaa. P.S. kuva ei tee oikeutta todellisuudelle!
Iltauintien jälkeen käytiin unille ja seuraavana aamuna aamupalan jälkeen pakattiin leiri kasaan ja hyvästeltiin Karhulahti. Viimeisen päivän ohjelma sisälsi pidemmän melontalenkin kaakon suuntaan, ensin Kapiavedelle, sieltä Luujärven kautta Hirvenpäänjoelle, joka vei Tihvetjärven puolelle. Sieltä takaisin kohti Lapinsalmen parkkipaikkaa, jonne retkemme päättyisi. Matkalla alkoi sataa ja sadeviitat kaivettiin esille. Hirvenpäänjoki on suon reunustama kapeahko ja hitaasti virtaava jokipätkä. Siellä käväistiin kurkkaamassa, kuinka pitkälle pientä ojaa pääsi melomaan. Majavat olivat kaataneet puita esteeksi, eikä matka kovin pitkälle taittunut. Joskin pitihän se kokeilla, oliko puun ali mahdollista päästä!

Tihvetjärvelle päästyämme alettiin katselemaan kelvollista rantautumispaikkaa lounastaukoa varten. Täydellinen pikku hiekkaranta löytyikin joltakin Erkinsaarista. Sadekin taukosi sopivasti. Retkeähän olisi voinut jatkaa pidempäänkin, mutta niin se vaan kaikki kiva loppuu aikanaan. Repovesi tarjosi hienoja maisemia, parhaan auringonlaskun ja mukavia seikkailuja. Ennen kaikkea retkestä teki huikean mahtava retkiseurue! Kiitos.
Lapinsalmen riippusillan tukivaijeri oli aikaisemmin kesällä romahtanut ja oli nyt pois käytöstä.
Hirvenpäänjoki. Suon tuoksu leijaili tällä pikku joella.
Mahtui sieltä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti