tiistai 27. kesäkuuta 2017

Henkilöesittelyssä melontaopas Iska Knuuttila


Kerro itsestäsi

Olen pätevöitynyt melontaohjaajaksi 2015. Luonto-ohjaajaksi valmistuin Asikkalasta keväällä 2016. 
Suomen Melontakouluttajien Joki- järvi- ja avovesioppaan pätevyyden sain syksyllä 2016.
Olen ollut partiolainen pienestä pitäen; aloitin aivan sudenpentuna, myöhemmin toimin ryhmänjohtajana. Partiossa on tullut monet seikkailut koettua. Tällä hetkellä toimin paikallisyhdistyksen puheenjohtajana. Soitan kitaraa, kontrabassoa, mandoliinia tai vaikka kampaa. Olen rauhallinen ja tykkään pohtia asiat huolella.
Vesisamoilijoiden uusi Retkimelontakoulu on vastuullani, kuten myös seurakisat. Lisäksi vedän yritysmelotuksia ja saattaa minut nähdä peruskursseilla, lastenmelonnoissa tai kalustoa vuokraamassa.
 Miten innostuit melonnasta?

Se on tapahtunut pikku hiljaa. Olen retkeillyt ja liikkunut vesillä monin eri tavoin ihan pienestä pitäen. Innostus ja kehittyminen kulkevat usein käsi kädessä ja itseni kohdalla ne lähtivät jyrkkään nousuun kun osallistuin melontaohjaajakoulutukseen 2014. 

Mikä melonnassa ja melonnan ohjaamisessa viehättää?


Siinä on todella kosketuksissa järven (/joen/meren) kanssa. Niin lähelle ei pääse kuin uimalla, mutta uiminen on aika rankkaa. Melonnassa viehättää luonto, retkeily ja itsensä ylittäminen.
Ohjatessa pääsee tapaamaan kivoja ihmisiä, auttamaan heitä uuden harrastuksen ja elämysten pariin sekä näkemään kuinka he kehittyvät.
  
Minkälaisista melontaretkistä haaveilet?

Koskeen pitää päästä! Yön tai useamman pituiset retket melkeen mihin vaan ovat kivoja, mutta just nyt tuntuis kivalta mennä valloittamaan joku uusi joki.

Mitä odotuksia sinulla on kesälle?


Haluan lisää retkeilijöitä Vesisamoilijoihin. Nuorison ratamelontakoulun käynnistäminen on tosi hieno juttu ja toivon että sillä on kauaskantoisia seuraamuksia. Monet perusmelotuksetkin voivat olla todella mahtavia, jos saan ryhmän todella oppimaan ja nauttimaan melonnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti