keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Henkilöesittelyssä kesän 2017 kurssivastaava Juhani Vainio

 
Juhani Vainio hyppäsi kurssivastaavan puikkoihin keväällä ja on nyt jo täydessä vauhdissa vetämässä melonnan peruskursseja ja muuta aikuisten melontatoimintaa. Tälle kesälle Vesisamoilijoissa on jaettu työnkuvaa niin, että Kurssivastaava hoitaa aikuisten toiminnan ja Nuorisovastaava nuorten toiminnan. Hommaa riittääkin molemmissa, eikä seuramme työntekijöiden määrä näihin kahteen jääkkään.
 
Juhani on ammatiltaan luonto-ohjaaja ja eräopas. Melonnan saralla Juhani on kouluttautunut melontaoppaaksi. Juhania voi kutsua myös Junnuksi.Millainen oli ensikosketuksesi melontaan?

Ensikosketus melontaan tapahtui eräopaskoulutuksessa 2008. Olimme viisi päivää laskemassa avokanooteilla Ruunaankoskia. Kokemus ei ollut totta puhuen miellyttävä puuttellisten taitojen ja ohjauksen takia :D. Seuraavaksi aloitin kajakkimelonnan Mikkelissä joskus vuoden 2010 paikkeilla, silloinkin vielä hyvin pienimuotoisesti. Varsinaisen "melontauran" aloitin opiskellesani luonto-ohjaajaksi Asikkalassa 2012 ja sillä tiellä nyt ollaan. Ehkäpä muuten juuri tuo "ei niin miellyttävä" ensikosketus on ajanut minua kohti melontaohjausta ja -opastusta :)!
 
 
 
 Mikä melonnassa on parasta?

Toinen rakas harrastukseni on vaeltaminen ja retkimelonta tuo erittäin hyvää vaihtelua, kun ei tarvitse kantaa kaikkea sitä rojua selässä, vaan kajakki tekee sen työn puolesta. Kajakilla pääsee todella lähelle luontoa sen hiljaisen käyntiäänen vuoksi ja matkaakin taittuu huomattavasti enemmän ja vauhdikkaammin kuin kävellen. Vesillä tulee myös täysin eri näkökulma ympäristöön kuin maissa. Esimerkiksi tämän takia jaksan meloa paljon myös tutulla Vesijärvellä. Kerro jokin hauska melontaan liittyvä muisto

Niitä on liikaa, että voisi eritellä yhden! Parhaita muistoja on kyllä ehdottomasti melonnanohjaukseen ja opettamiseen liittyvät. Salpauksen melontaohjaajakurssien kanssa Päijänteellä on tullut varmasti hauskimmat ja ikimuistoisimmat kokemukset! Mitä odotuksia sinulla on kesälle?

Paljon kursseja ainakin ja paljon uusia melojia! Toivotaan hyviä, mutta silti koulutuksellisiakin kelejä ;)!
 
 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti